Spinaziequiche

45 minuten 45 minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Ratio 1.5:1

Liquigen bevat 14,8 g MCT per 30 ml.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui en prei fijn.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en prei voor 5 minuten op laag vuur.
  4. Voeg vervolgens de spinazie toe en houdt dit op laag vuur totdat het vocht is verdampt.
  5. Meng in een grote kom de eieren samen met de Liquigen, kaas en eventueel peper en zout.
  6. Voeg vervolgens de spinazie toe aan dit mengsel en roer tot één geheel.
  7. Giet dit mengsel in een mini taartvorm en bak in 30 minuten af.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*Liquigen is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 100 g diepvries spinazie
  • 100 g eieren (2 stuks)
  • 75 g Cheddar kaas
  • 75 g prei
  • 60 ml Liquigen*
  • 35 g ui
  • 8 ml olijfolie

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
100 g diepvries spinazie200.31.12.3
100 g eieren (2 stuks)1329.10.212.3
75 g Cheddar kaas31112.90.119.1
75 g prei220.22.91.1
60 ml Liquigen*27230.200
35 g ui1302.30.4
8 ml olijfolie81900
Totaal85161.86.535.2
Per portie42630.93.317.6

Gerelateerde recepten