Makreelsalade

15 minuten 15 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 1.5:1

Liquigen bevat 0,25 g MCT per 0,5 ml

  1. Pluk de makreelfilet los met twee vorken.
  2. Snijd alle ingrediënten, behalve de prei, in stukjes en meng dit met de makreelfilet in een grote kom.
  3. Neem de prei en snijd het witte gedeelte in stukken van 3 centimeter. Breng water aan de kook en blancheer de prei in ongeveer 30 seconden.
  4. Spoel de prei vervolgens met koud water af. Druk het middelste gedeelte van de prei eruit zodat je preiringen overhoudt.
  5. Vul deze met de makreelsalade en serveer.

 

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

Bewaar de makreelsalade gekoeld en gebruik binnen twee dagen

Ingrediënten

Voor 10 porties

  • 50 g gestoomde makreelfilet
  • 12 g mayonaise
  • 5 g bieslook
  • 5 g knoflook
  • 5 g peterselie
  • 5 g rode ui
  • 5 ml Liquigen
  • 3 g augurk
  • 3 g Griekse yoghurt
  • 2 g chilivlokken
  • peper naar smaak

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
50 g gestoomde makreelfilet15813.10.39.8
12 g mayonaise808.60.40.1
5 g bieslook30.10.40.2
5 g knoflook801.60.3
5 g peterselie000.10.2
5 g rode ui200.30.1
5 ml Liquigen232.500
3 g augurk0000
3 g Griekse yoghurt40.30.10.1
2 g chilivlokken70.30.60.2
peper naar smaak70.110.2
Totaal29124.94.811.3
Per portie292.50.51.1

Gerelateerde recepten