Spinaziesoufflé
60
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3:1
7 g Liquigen bevat 3,5 g MCT.
Een soufflé met spinazie is een leuk idee als lunch. Gezond en overheerlijk comfort food.
- Laat de diepvriesspinazie van tevoren ontdooien en uitlekken in een vergiet.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Maal de macadamianoten fijn met behulp van een blender.
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng het geheel tot een uniforme massa.
- Giet het mengsel in een ovenschaaltje en zet het voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Kijk of de soufflé gaar is door er een schoon en droog mes in te steken. Als er niks aan het mes blijft kleven, is de soufflé gaar.
Tip van de chef
- Je kunt er ook voor kiezen om in één keer meerdere soufflés te maken door de hoeveelheid ingrediënten te vermenigvuldigen met de hoeveelheid soufflés die je wilt maken. Je kunt deze 30 dagen in de diepvries bewaren of 2 dagen in de koelkast.
- Op de foto bij dit recept zijn de soufflés in een cupcake bakvorm gemaakt. Bij gebruik van zo een bakvorm dient het mengsel voor het recept voor 1 soufflé verdeeld te worden tussen twee cupcake kuipjes omdat het niet in een kuipje past.
- Voor een hoger ratio kan er meer slagroom, olijfolie, en/of Liquigen aan het recept worden toegevoegd.
- Voor een lager ratio kan er meer spinazie en/of ei aan het recept worden toegevoegd.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *Liquigen is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
©Keto Cool i.s.m. Nutricia
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 50 g diepvriesspinazie
- 50 g ei rauw
- 19 g slagroom onbereid
- 15 g macadamianoten ongezouten
- 15 g Boursin Roomkaas Knoflook & Fijne kruiden
- 7 g Liquigen*
- 6 g olijfolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
50 g diepvriesspinazie | 10 | 0.2 | 0.6 | 1.2 |
50 g ei rauw | 66 | 4.6 | 0.1 | 6.2 |
19 g slagroom onbereid | 64 | 6.7 | 0.6 | 0.4 |
15 g macadamianoten ongezouten | 113 | 11.4 | 0.8 | 1.2 |
15 g Boursin Roomkaas Knoflook & Fijne kruiden | 59 | 5.9 | 0.5 | 1.2 |
7 g Liquigen* | 32 | 3.5 | 0 | 0 |
6 g olijfolie | 54 | 6 | 0 | 0 |
Totaal | 398 | 38.2 | 2.5 | 10.1 |
Per portie | 398 | 38.2 | 2.5 | 10.1 |