Brood met amandelmeel, kokosmeel en lijnzaad

60 minuten 60 minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Ratio 2.4:1

1 brood – ca. 12 sneetjes brood

Wil je eens zelf brood proberen te bakken? Het is makkelijker dan je denkt en sluit volledig aan bij jouw keto dieet. 

  1. Weeg het bakpoeder, de gist en de psylliumvezels af in een klein kommetje op een nauwkeurige weegschaal.
  2. Meng het amandelmeel met het kokosmeel, lijnzaad en KetoCal 4:1*.
  3. Meng bovenstaande 2 mengsels.
  4. Mix de olie met het ei. Mix daarna het water erdoor.
  5. Mix de droge en natte ingrediënten.
  6.  Kneed tot een deegbal en verdeel in een ovenschaal.
  7.  Bak 40 minuten op 150°C en daarna nog 20 minuten op 170°C.

Tip van de chef

  • In plaats van 1 groot brood kunnen er met dezelfde hoeveelheid deeg 12 kleine broodjes gemaakt worden door gebruik te maken van een cupcake ovenschaal.
  • Je kunt zo een broodje of 1 à 2 sneetjes brood een dag van tevoren uit de vriezer halen. Bewaar de sneetjes brood in de diepvries en gebruik binnen 30 dagen.
  • Eet je broodje met bijvoorbeeld kaas of boter en halfzoete aardbeienjam. Handig om mee te geven in de broodtrommel.
  • Het brood is ook geschikt om er een tosti van te maken.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *KetoCal 4.1 poeder is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Recept van ©Elise Allison.

Ingrediënten

Voor 1 brood

  • 230 g KetoCal 4:1 poeder neutraal*
  • 200 g water
  • 200 g olie
  • 160 g ei
  • 125 g amandelmeel
  • 75 g kokosmeel
  • 50 g psylliumvezels
  • 40 g gebroken lijnzaad
  • 5 g bakpoeder
  • 5 g gist

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
230 g KetoCal 4:1 poeder neutraal*1619159.26.432.9
200  g water0000
200 g olie180020000
160 g ei21114.60.319.7
125 g amandelmeel83461.913.833.8
75g kokosmeel3237.54515
50 g psylliumvezels970.11.30.3
40 g gebroken lijnzaad19112.45.27.6
5 g bakpoeder401.10
5 g gist200.31.82.4
Totaal509845675112
Per portie/stuk425469