Brood met amandelmeel, kokosmeel en lijnzaad
60
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.4:1
1 brood – ca. 12 sneetjes brood
Wil je eens zelf brood proberen te bakken? Het is makkelijker dan je denkt en sluit volledig aan bij jouw keto dieet.
- Weeg het bakpoeder, de gist en de psylliumvezels af in een klein kommetje op een nauwkeurige weegschaal.
- Meng het amandelmeel met het kokosmeel, lijnzaad en KetoCal 4:1*.
- Meng bovenstaande 2 mengsels.
- Mix de olie met het ei. Mix daarna het water erdoor.
- Mix de droge en natte ingrediënten.
- Kneed tot een deegbal en verdeel in een ovenschaal.
- Bak 40 minuten op 150°C en daarna nog 20 minuten op 170°C.
Tip van de chef
- In plaats van 1 groot brood kunnen er met dezelfde hoeveelheid deeg 12 kleine broodjes gemaakt worden door gebruik te maken van een cupcake ovenschaal.
- Je kunt zo een broodje of 1 à 2 sneetjes brood een dag van tevoren uit de vriezer halen. Bewaar de sneetjes brood in de diepvries en gebruik binnen 30 dagen.
- Eet je broodje met bijvoorbeeld kaas of boter en halfzoete aardbeienjam. Handig om mee te geven in de broodtrommel.
- Het brood is ook geschikt om er een tosti van te maken.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *KetoCal 4.1 poeder is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Recept van ©Elise Allison.
Ingrediënten
Voor 1 brood
- 230 g KetoCal 4:1 poeder neutraal*
- 200 g water
- 200 g olie
- 160 g ei
- 125 g amandelmeel
- 75 g kokosmeel
- 50 g psylliumvezels
- 40 g gebroken lijnzaad
- 5 g bakpoeder
- 5 g gist
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
230 g KetoCal 4:1 poeder neutraal* | 1619 | 159.2 | 6.4 | 32.9 |
200 g water | 0 | 0 | 0 | 0 |
200 g olie | 1800 | 200 | 0 | 0 |
160 g ei | 211 | 14.6 | 0.3 | 19.7 |
125 g amandelmeel | 834 | 61.9 | 13.8 | 33.8 |
75g kokosmeel | 323 | 7.5 | 45 | 15 |
50 g psylliumvezels | 97 | 0.1 | 1.3 | 0.3 |
40 g gebroken lijnzaad | 191 | 12.4 | 5.2 | 7.6 |
5 g bakpoeder | 4 | 0 | 1.1 | 0 |
5 g gist | 20 | 0.3 | 1.8 | 2.4 |
Totaal | 5098 | 456 | 75 | 112 |
Per portie/stuk | 425 | 4 | 6 | 9 |