Frisse yoghurt Griekse stijl
15
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.4:1
- Doe de yoghurt, mascarpone, walnootolie en gemalen kokos in een kom. Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak een beetje vloeibare zoetstof toe.
- Hak de walnoten fijn met een vijzel of een keukenmachine. Dit kan ook door de walnoten in een plastic zakje te stoppen en met een deegroller fijn te malen.
- Doe het yoghurtmengsel in een kom en bestrooi met de fijngehakte walnoten. Overschot kan gekoeld 24 uur bewaard worden.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere yoghurtvariant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 95 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel*
- 50 g mascarpone
- 15 g walnoten
- 12 g walnootolie
- 2 g gemalen kokosnoot
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
95 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel* | 114 | 9.5 | 3.9 | 3.2 |
50 g mascarpone | 227.5 | 23.5 | 0.15 | 3.8 |
15 g walnoten | 106.2 | 10.2 | 0.81 | 2.4 |
12 g walnootolie | 99.6 | 11 | 0 | 0 |
2 g gemalen kokosnoot | 13.4 | 9.8 | 0.15 | 0.14 |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 561 | 64 | 5 | 9.5 |
Per portie | 561 | 64 | 5 | 9.5 |